Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε δωμάτιο νεογέννητου ή ακόμα και μικρού παιδιού στους τόνους του άσπρου και του μαύρου και γι’ αυτό είναι και κάτι που μπορεί να φοβόμαστε να κάνουμε. Αν όμως είσαι από τις μαμάδες που δεν συμπαθούν το ροζ και το γαλάζιο ή που απλά θέλεις κάτι διαφορετικό, μπορείς να το τολμήσεις και αν είσαι μόνο λίγο προσεκτική, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει σίγουρα!
Εγώ σου μάζεψα μερικές ιδέες και συμβουλές για να σε βοηθήσουν.

Σε γενικές γραμμές απόφυγε να χρησιμοποιήσεις το μαύρο χρώμα σε μεγάλες ποσότητες και εντελώς μόνο του. Εκτός και αν έχεις ήδη κάποια εμπειρία στη διακόσμηση και ξέρεις τι κάνεις, σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσες ακόμα και να μετατρέψεις έναν τοίχο σε μαυροπίνακα (σημαντική προϋπόθεση, ο τοίχος να βρίσκεται σε ευρύχωρο και πολύ φωτεινό δωμάτιο).

Σου προτείνω να χρησιμοποιείς μοτίβα. Βάψε έναν τοίχο ριγέ ασπρόμαυρο για παράδειγμα ή βάλε υφάσματα πουά και ζικ ζακ. Θα δώσουν μια παιχνιδιάρικη διάθεση και αμέσως θα φανεί ότι το δωμάτιο προορίζεται για παιδί!

Συνδύασε το ασπρόμαυρο με έπιπλα στο φυσικό χρώμα του ξύλου, το αποτέλεμα είναι εξαιρετικά κομψό.

Το γκρι είναι ένα πολύ ασφαλές χρώμα για να συνδυάσεις με το ασπρόμαυρο, αν όμως έχεις κάποιο συγκεκριμένο αγαπημένο χρώμα, μη διστάσεις να το εντάξεις στο δωμάτιο σε μικρές πινελιές.

Οι αναλογίες που θα αποφασίσεις να έχουν τα χρώματά σου μέσα στο δωμάτιο θα καθορίσουν και το γενικό ύφος του. Άλλη αύρα βγάζει ένα κάτασπρο δωμάτιο με μαύρες λεπτομέρειες και άλλη ένα δωμάτιο σκούρο με άσπρα στοιχεία.

Δες φωτογραφίες, πάρε ιδέες και τόλμησε!

πηγή φωτογραφιών: Pinterest