Περάσαμε αρκετά χρόνια τώρα να βλέπουμε εσωτερικούς χώρους σε πλήρη μινιμαλισμό, με χρώματα σε γήινες αποχρώσεις ή στους τόνους του ασπρόμαυρου. Το μίνιμαλ είναι μία τάση που σαφώς υπάρχει ακόμα και δημιουργεί συχνά μοντέρνους εσωτερικούς χώρους σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, ακόμα και στο παιδικό.

Αν όμως οι μέρες που βλέπαμε μόνο μίνιμαλ παιδικά δωμάτια ως σύγχρονα έχουν πια περάσει; Κι αν δεν ειναι πια η μόνη μας επιλογή το απλό και το λιτό, τόσο σε χρώμα όσο και σε γραμμή; Είναι πλέον όλο και συχνότερο να συναντάμε παιδικά δωμάτια σε πιο μάξιμαλ χαρακτήρα. Και με ποιο τρόπο δημιουργείται αυτός ο χαρακτήρας; Μα με έντονα χρώματα, ταπετσαρίες, μοτίβα, ποικιλία υλικών και σχημάτων  και γενικά ποσότητα!

Στους οπαδούς του μινιμαλισμού, ένα τέτοιο βρεφικό ή παιδικό δωμάτιο ίσως να φαντάζει εφιάλτης. Όμως αν συνδυαστούν όλα με σωστό τρόπο, μπορεί κανείς να πετύχει μία πολύ ζεστή και γλυκιά ατμόσφαιρα που σε κάνει να αναπωλείς άλλες εποχές. Ένα μάξιμαλ δωμάτιο είναι συχνά ατμοσφαιρικό και παιχνιδιάρικο, χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή στους συνδυασμούς για να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δίνουν μια ιδέα από μαξιμαλισμό στο παιδικό δωμάτιο:

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest

Αν θέλετε να ανακαλύψουμε μαζί ποιο ύφος ταιριάζει στο δικό σας βρεφικό δωμάτιο πατήστε

για να λάβετε την προσφορά μας!