Έλα τώρα, πες αλήθεια, σίγουρα έχεις τρελαθεί κοιτάζοντας στο internet όλες αυτές τις λίστες με τα πράγματα που πρέπει να πάρεις πριν έρθει το μωράκι σου στον κόσμο, και σίγουρα σκέφτεσαι πώς είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό πλασματάκι να χρειάζεται τόσα πολλά πραγματα. Εγώ πάντως αυτό σκεφτόμουν! Να σου πω την αλήθεια για όλα τα μικροπραγματάκια του (φορμάκια, πετσετάκια, σεντονάκια, κουβερτάκια κλπ) δεν έχω και πολύ σαφή απάντηση να σου δώσω για το τι χρειάζεσαι, γιατί το λες και λίγο υποκειμενικό (το πόσες φορές τη βδομαδα αντέχεις να βάζεις πλυντήριο ας πούμε, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο!) Όμως είμαι εδώ για να σου πω τι χρειάζεται το βρεφικό δωμάτιο που πραγματικά θα σε βοηθήσει.

1.Κούνια

Είναι αλήθεια πως στην αρχή θα το έχεις κάπου δίπλα σου να κοιμάται τα βράδια (ειδικά αν θηλάζεις), όμως στη διάρκεια της ημέρας μπορείς να το αφήνεις στο δωμάτιό του να κοιμάται ήσυχο χωρίς να ακούει φασαρία από κόσμο που μπορεί να υπάρχει στο σπίτι. Για αρχή λοιπόν, στο δωμάτιό του, χρειαζόμαστε την κούνια του μικρού σου! Το τι είδους κούνια θα διαλέξεις είναι καθαρά δική σου επιλογή. Υπάρχουν οι κούνιες που είναι μόνο κούνιες και που όταν το παιδί πάει περίπου δύο ετών θα πρέπει να φύγει από εκεί, υπάρχουν οι κούνιες που μετατρέπονται σε μικρά κρεβατάκια και χωράνε το μικρό σας μέχρι και τα πέντε του περίπου (πολύ διαδεδομένη λύση τελευταία) και τέλος υπάρχει και η πολυμορφική που την κρατάς μέχρι το παιδί  να παντρευτεί και να φύγει από το σπίτι αν θες!

2.Αλλαξιέρα

Εκτός από την κούνια χρειάζεσαι και μια αλλαξιέρα. Είναι απίστευτη ευκολία και όχι, σίγουρα δε θα είσαι το ίδιο άνετα να αλλάζεις το παιδί στο κρεβάτι, ειδικά αν είσαι καινούρια μαμά και αγχώνεσαι και μόνο στην ιδέα της πάνας. Αλλαξιέρες υπάρχουν διαφόρων ειδών και τιμών! Αυτό που θα σου πω εγώ είναι πως εκτός από το έπιπλο που το θέλεις περίπου στο ύψος της μέσης σου χρειάζεσαι κι ένα στρωματάκι για να ακουμπάει κάπου μαλακά το μωρό. Μεγάλη ευκολία είναι επίσης τα καλαθάκια ή κουτάκια τακτοποίησης μέσα στα οποία θα έχεις τις πάνες, τις κρέμες και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για να περιποιηθείς το πλασματάκι σου.

3.Πολυθρόνα

Δεν είναι πολυτέλεια, πίστεψέ με, τη χρειάζεσαι! Δεν είναι ανάγκη να βρεις καμιά τεράστια ντιζαϊνάτη και πανάκριβη πολυθρόνα, αρκεί μια άνετη πολυθρόνα με χερούλια όπου θα κάθεσαι για να ταϊσεις το μωρό σου ή να ξεκουραστείς όσο το κοιμίζεις.

4.Ντουλάπα / Συρταριέρα

Τη χρειάζεσαι ΜΟΝΟ αν στο σπίτι το οποίο βρίσκεσαι δεν έχει ήδη εντοιχισμένη ντουλάπα πράγμα σχετικά σπάνιο πια. Χρειάζεσαι αποθηκευτικούς χώρους εννοείται. Όμως αν έχεις ήδη μια ντουλάπα στον χώρο που καλύπτει τις ανάγκες σου μην ενδωσεις στον πειρασμό να αγοράσεις και ντουλάπα και συρταριέρα απλά και μόνο επειδή είναι σετ με εκείνη την κούνια που σου αρέσει. Τσάμπα λεφτά και τσάμπα χαμένος χώρος!

5.Βιβλιοθήκη/Ράφια

Όχι, δεν είναι επιτακτική ανάγκη! Και να μην έχεις δεν έγινε και τίποτα. Αν όμως θέλεις να δώσεις μια πινελιά παιδικής διακόσμησης στο δωμάτιο η πιο εύκολη λύση είναι μια ανοιχτή βιβλιοθήκη ή κάποια ράφια όπου θα αποθηκεύεις όλα τα αρκουδάκια και τα παιχνιδάκια που θα σου αρέσουν και θα είναι και σε κοινή θέα για να δώσουν στο χώρο την παιδικότητα που του αρμόζει.

6.Χαμηλό φωτισμό

Εκτός από τον κεντρικό φωτισμό που θα ανάβεις όταν το μωρό σου είναι ξύπνιο, χρειάζεσαι και ένα μικρό φως για τη νύχτα που θα σε βοηθάει να βλέπεις αλλά δε θα ξυπνάει το μωρό σου. Γιατί πίστεψέ με αν κλάψει στις 4 η ώρα τα ξημερώματα και ανάψεις το κεντρικό φως για να δεις τι έχει, πιθανότατα έχασες όλες σου τις ελπίδες για να το ξανακοιμήσεις εύκολα! Έτσι προτείνω ένα φως δαπέδου ή ένα επιτραπέζιο φωτιστικό το οποίο θα έχει φως τόσο όσο χρειάζεται για να μη σκοντάψεις και να δεις ότι όλα είναι εντάξει.

Εννοείται πως υπάρχουν πολλά ακόμα που θα ανακαλύψεις ότι μπορεί να χρειάζεσαι, ειδικά μετά την άφιξη του μωρού σου, όμως επειδή αυτά είναι πολύ υποκειμενικά και έχουν να κάνουν με το τι προτιμάει κάθε μαμά, προτείνω να τα ανακαλύψεις σταδιακά μόνη σου. Τα σημαντικά στα κάλυψα ήδη παραπάνω!

Πηγή Φωτογραφιών: Pinterest

Αν θέλετε να ανακαλύψουμε μαζί ποιο ύφος ταιριάζει στο δικό σας βρεφικό δωμάτιο πατήστε

για να επικοινωνήσουμε μαζί σας!