Φέτος τα Χριστούγεννα ο μικρός μου όλη την εορταστική περίοδο ήταν ενθουσιασμένος με το στολισμό του σπιτιού (και με τα μελομακάρονα αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα!). Μόλις ξυπνούσε κάθε πρωί έτρεχε στο δέντρο και με φώναζε για να του ανάψω τα φωτάκια και ύστερα καθόταν και τα κοίταζε με τις ώρες. Το ίδιο συνέβαινε και έξω βέβαια, κάθε φορά που ήμασταν βόλτα, κοίταζε τους στολισμένους δρόμους και όποτε το μάτι του έπεφτε σε φωτάκια, σήκωνε το χέρι τα έδειχνε λέγοντας “τάκιαααα” και χαμογελούσε χτυπώντας δυνατά παλαμάκια.

Κι έρχομαι εγώ τώρα με το τέλος των γιορτών να μαζέψω το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να πάρω όλον αυτό τον ενθουσιασμό για τα φωτάκια μακρυά. Κι επειδή πραγματικά είδα την απογοήτευση στο πρόσωπο του μικρού μου μόλις αποθηκεύτηκαν όλα τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε σημείο που δεν είχε πρόσβαση, σκέφτηκα πως παρότι πέρασαν τα Χριστούγεννα και παρότι το δέντρο θα το αποθηκεύσω (με μεγάλη μου χαρά τολμώ να πω) δε χρειάζεται να συμβεί το ίδιο και με τα φωτάκια. Άλλωστε τα φωτάκια (σε διάφορες μορφές) ήταν πάντοτε από τα αγαπημένα μου διακοσμητικά στοιχεία σε ένα χώρο.

Κι επειδή (ποτέ δεν ξέρεις) κι εσείς μπορεί να περνάτε το ίδιο με τα μικρά σας στο σπίτι, είπα να σας μαζέψω μερικές ιδέες για φωτάκια στο παιδικό δωμάτιο όλη τη διάρκεια του χρόνου!

 

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest