Το παιχνίδι για τα παιδιά είναι ανάγκη! Και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Το παιχνίδι σε ένα παιδί είναι το ίδιο σημαντικό με τον ύπνο και το φαγητό. Μέσα από αυτό  όχι μόνο διασκεδάζει  αλλά ανακαλύπτει, μαθαίνει και εξασκεί τις ικανότητες και τη φαντασία του.  Γι’ αυτό το λόγο οι γονείς θα πρέπει να του δίνουμε την απαιτούμενη σημασία και τον αντίστοιχο χρόνο και χώρο μέσα στο παιδικό δωμάτιο.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι  θα πρέπει να γεμίσουμε το δωμάτιο του παιδιού με παιχνίδια και δραστηριότητες. Στα περισσότερα σπίτια άλλωστε ο χώρος είναι περιορισμένος. Σε όλα τα δωμάτια όμως υπάρχει μια μικρή γωνία την οποία θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε και να μετατρέψουμε σε χώρο διασκέδασης!

Ορίστε λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε μια γωνιά για τις ώρες του παιχνιδιού:

  • Βρείτε τον χώρο μέσα στο δωμάτιο! Πρώτα από όλα λοιπόν πρέπει να αποφασίσετε ποια θα είναι η περιοχή του παιχνιδιού! Αν το δωμάτιο είναι μεγάλο, πιθανόν να έχετε αρκετές επιλογές αν όμως είναι περιορισμένος ο διαθέσιμος χώρος, μην ανησυχείτε, μία μικρή γωνία είναι αρκετή για να δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος που θα προσκαλεί το μικρό σας για παιχνίδι.
  • Οριοθετήστε τον! Θα ήταν καλό να είναι σαφή τα όρια του χώρου, με αυτό τον τρόπο το παιδί νιώθει προστατευμένο και ελεύθερο ταυτόχρονα. Δεν είναι ανάγκη τα όρια να είναι ολόκληρα έπιπλα ή κάγκελα, ακόμα και ένα χαλί στο πάτωμα ή διαφορετικά χρώματα στη συγκεκριμένη μεριά του τοίχου θα λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο.
  • Σιγουρευτείτε για την ασφάλεια! Στη συνέχεια πρέπει να «καθαρίσετε» τον χώρο από οτιδήποτε δε θα ήταν ασφαλές για το μικρό σας. Θα πρέπει ό,τι μπορεί να φτάσει και να αγγίξει να είναι απόλυτα φιλικό ως προς αυτό για να έχει την ελευθερία κινήσεων στο μέρος παιχνιδιού του.
  • Κατεβάστε τα πράγματα στο ύψος του! Τώρα που είναι πλέον ασφαλής ο χώρος ήρθε η ώρα να φέρουμε στο ύψος του όλα όσα μπορεί να θελήσει την ώρα του παιχνιδιού. Βιδώστε ραφάκια σε χαμηλό ύψος στον τοίχο όπου θα ακουμπήσετε πάνω τα αγαπημένα του βιβλία και παιχνίδια ή ακουμπήστε στο πάτωμα καλάθια μέσα στα οποία θα είναι επιλεγμένα παιχνίδια.
  • Δημιουργήστε «σκηνικό»! Τώρα μπορείτε να παίξετε με ινδιάνικες σκηνές, με χαμηλά τραπεζάκια και καρεκλάκια, με ένα απλό χαλί ή με στρώματα και μαξιλάρια, δημιουργήστε τον χώρο παιχνιδιού με τα έπιπλα ή υφάσματα που ταιριάζουν καλύτερα στο παιδί σας, στον χώρο και στο γούστο σας.Πάρτε ιδέες και ξεκινήστε το παιχνίδι!

πηγή φωτογραφιών: Pinterest

Για να βρούμε ΜΑΖΙ τις γωνιές παιχνιδιού του παιδικού δωματίου πατήστε

για να λάβετε προσφορά των υπηρεσιών μας